Grenoble-Alpes, groene hoofdstad aan de voet van de Alpen

Written by Kris maart 25, 2022 0 comment

© Pierre Jayet / Grenoble Alpes Tourisme

Ontdek een regio met vele facetten, omringd door de bergen, met in het midden de mooie stad Grenoble. Dankzij de natuurpracht en de vele historische en culturele schatten zijn de mogelijkheden hier eindeloos. Grenoble beschikt over een dynamisch en multicultureel stadscentrum, een uitzonderlijke gastronomie en vormt de toegangspoort tot de wonderlijke Alpen en verschillende bestemmingen met een heel eigen identiteit.

 

Maak kennis met een duurzame stad …

Grenoble is verkozen tot Europese Groene hoofdstad van 2022. Deze titel wordt elk jaar toegekend aan een Europese stad met een sterk engagement op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Meer weten? Ontdek onze nieuwe rondleidingen om kennis te maken met de geschiedenis en het patrimonium van de stad, maar ook met de initiatieven (ecowijken, parken …) die van Grenoble een pionier maken op het vlak van duurzame ontwikkeling.

© Utopik / Grenoble Alpes Tourisme

 

Tal van activiteiten zonder wagen

 

Door zijn unieke ligging is Grenoble-Alpes de vlakste stad van Frankrijk. Milieuvriendelijke transportmiddelen zijn hier goed ontwikkeld, zodat je geen wagen nodig hebt om tal van activiteiten en uitzonderlijke landschappen te ontdekken.

 

Uitzonderlijke sportmogelijkheden in de stad

 

© Frangella Lucas/ Grenoble Alpes Metropole

Zin in een spectaculaire activiteit die je normaal alleen in de bergen kunt beleven? Grenoble beschikt over de enige stedelijke ‘via ferrata’ van Europa, midden in het stadscentrum. Bovendien bevinden in de buurt van de stad een groot aantal kloven, waardoor het een echte toplocatie is om canyoning te proberen. Mag het wat rustiger? Dan kun je met een kano ook de binnenstad van Grenoble ontdekken!

Neem zeker contact met ons op, onze teams helpen je graag verder: Klik hier

 

Nieuw in 2022

 

© Grenoble Alpes Tourisme

 

Contact :

Logo Grenoble

Grenoble Alpes Tourisme, pôle Marketing & Business Development

Tel : +33 (0)4 76 42 96 01
groupes@grenoble-tourisme.com
www.grenoble-tourisme.com

Facebook
Twitter
LinkedIn