Het schilderachtige Château de Montvillargenne

Written by Sylvie Chantal maart 2, 2022 0 comment

 

Laat je klanten kennismaken met het grootste kasteelhotel van Frankrijk: het Château de Montvillargenne (vier sterren). Het prachtige historische pand behoorde ooit toe aan de familie Rothschild. Het ligt in een rustgevende groene omgeving en is een echte toplocatie op amper 25 minuten van de luchthaven Paris-Charles de Gaulle.

 

 

Ontspannende break in een uitzonderlijke setting

 

Deze betoverende en authentieke bestemming is perfect voor een romantisch of cultureel weekend met z’n tweetjes. Het Château de Montvillargenne speelt in op zelfs de kleinste wensen van de gasten.

De elegante kamers combineren een subtiele decoratie met modern comfort en bieden een uitnodigende sfeer die elk verblijf onvergetelijk maakt. Om de ervaring helemaal af te maken verwelkomen de chef-kok en zijn team de gasten in restaurant Le Vilargène. De heerlijke menukaart focust op streek- en seizoensproducten. De creatieve keuken is geïnspireerd op de Franse ‘bistronomietraditie’ en op de culinaire expertise van medewerkers uit heel de wereld. Hun passie voor eerlijke producten delen ze met veel plezier. Bij mooi weer is het genieten op het fleurige terras met uitzicht op het park.

 

Chambre prestige et terrasse

 

Het wellnesscenter tilt een vakantie in Château de Montvillargenne naar een nog hoger niveau, zodat de gasten in alle rust kunnen herbronnen. Maak gebruik van het zwembad, de sauna en de fitnessruimte of laat je in de watten leggen tijdens een deugddoende massage.

 

Tips voor excursies

 

Wie in Chantilly verblijft, kunnen we zeker aanraden om kennis te maken met de stad en de vele culturele, historische, artistieke en gastronomische toplocaties in de buurt. Als ‘Ville d’Art et d’Histoire’ is Chantilly een waar openluchtmuseum met een uitzonderlijk patrimonium dat iedereen iets te bieden heeft. Het Domaine de Chantilly en het bijbehorende park, het Musée Condé met zijn collectie eeuwenoude schilderijen en zijn bibliotheek met zeldzame en kostbare boeken, de Potager des Princes, het kantwerk van Chantilly en ga zo maar door!

Chantilly wordt ook de paardenhoofdstad genoemd en is dan ook bij uitstek een bestemming voor paardenliefhebbers. Er vinden belangrijke ruiterwedstrijden plaats, zoals de Prix de Diane of de Prix du Jockey Club, en in het Musée du Cheval kunnen bezoekers prachtige paardenvoorstellingen bijwonen en met eigen ogen de adembenemende symbiose tussen ruiter en paard bewonderen. Een leuk idee is dan ook een paardrijles, waarna je tijdens een onvergetelijke tocht op een Henson-paard de stad ontdekt.

 

Château chambre du Prince SOFIACOME – Spectacle equestre @RB-Presse

 

 

Crème Chantilly in geuren en kleuren

 

Crème Chantilly deed zijn intrede tijdens de Verlichting. De lekkernij vindt zijn oorsprong in Le Hameau, de zuivelfabriek van de prins van Condé, die beroemd was in heel Europa. De zuivelfabriek vormde een unieke plek, dicht bij de dierentuin van Vineuil, langs de weg naar Senlis. De toegang was via een met kastanjes omringde binnenplaats en in het marmeren hoofdgebouw bevonden zich de kuipen om de boter te kloppen en de porseleinen vaten vol room.

De Confrérie des Chevaliers Fouetteurs brengen het hele verhaal opnieuw tot leven. Het genootschap is hier zelfs speciaal voor opgericht! Ontdek het recept van de echte Crème Chantilly, neem deel aan een masterclass met degustatie en leer alles over deze ambachtelijke productiemethode en het inwijdingsritueel van de nieuwe Chevaliers van de Confrérie.

 

 

 

Contact :

Château de Montvillargenne

2, avenue François Mathet – 60270 GOUVIEUX-CHANTILLY FRANCE

Tél : 0033 (0) 3 44 62 36 00

Morgane MOAL 

m.moal@chmvt.com