Beuvron-en-Auge, startpunt van de Route du Cidre

Written by Sylvie Chantal februari 14, 2023 0 comment

Een verrukkelijke roadtrip

 

Route du Cidre loopt door de streek ‘Normandie Cabourg Pays d’Auge’ en vormt een eerbetoon aan de eeuwenoude knowhow van de Normandische ciderproducenten. Onderweg maken je klanten op authentieke manier kennis met de ciderproductie – een van de paradepaardjes van Normandië – maar ook met de lokale gastronomie en het schilderachtige architecturale erfgoed van de regio.

Met zijn vakwerkhuizen, winkeltjes met ambachtelijke producten en lokale producenten is Beuvron-en-Auge Normandië op zijn best. Het dorp beschikt niet alleen over het label ‘Village de caractère’, maar is ook het enige in de Calvados dat tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’ behoort.

 

Colombage ©Eric LARRAYADIEU

 

Die authenticiteit van het Pays d’Auge is ook terug te vinden in het gastronomische sterrenrestaurant Le Pavé d’Auge, waar chef-kok Adrien Haye op innovatieve manier gebruikmaakt van seizoensproducten uit eigen regio.

Na dat verrukkelijke voorsmaakje start vanuit Beuvron-en-Auge een mooie tocht door de ciderstreek.

 

Eetappel of ciderappel?

Nieuwsgierige klanten met een hart voor gastronomie zijn bij ons aan het juiste adres!

Normandie Cabourg Pays d’Auge is de streek van de Route du Cidre, een lus van bijna 40 km waarlangs tal van ciderdomeinen, producenten en distilleerderijen te bezoeken zijn. Om kennis te maken met de vele producten op appelbasis worden hier overal degustaties, rondleidingen, culinaire wandelingen, cocktailworkshops en muzikale aperitieven georganiseerd. Een geweldige belevenis voor fijnproevers die deze mooie regio komen bezoeken.

 

Dégustation au Domaine Dupont © Eric LARRAYADIEU


 

Een heerlijke route vol inspiratie

De Route du Cidre biedt de perfecte gelegenheid om voor het eerst te genieten van een appelwijn in Domaine Dupont of om culinaire ideetjes op te doen door cider bijvoorbeeld te combineren met kaas of zeevruchten. Onderweg komen bezoekers bovendien tal van landbouwbedrijven tegen waar ook allerlei andere streekproducten kunnen worden geproefd, zoals ‘teurgoule’.

 

Dégustation au Domaine Dupont © Eric LARRAYADIEU

 

De Route du Cidre draait om veel meer dan cider alleen. Het is een rasechte roadtrip door de groene, authentieke en karaktervolle Normandische natuur.

 

Contact :

Office de Tourisme intercommunal Normandie Cabourg Pays d’Auge

Mme Flore-Marie Follet  – Chargée de promotion – Groupes 

Fm.follet@ncpa-tourisme.fr

Tel : +33 (0) 2 31 06 20 08