Ontdek Avignon een ideale bestemming

Written by Sylvie Chantal februari 14, 2023 0 comment

Avignon maakt sinds 1995 deel uit van het Unesco-werelderfgoed en lokt met zijn eeuwenoude patrimonium telkens weer bezoekers uit heel de wereld.  

Met zijn vele groenzones en stadsmuren uit de veertiende eeuw spreekt de autovrije stad echt tot de verbeelding. Bovendien is Avignon ook op gastronomisch gebied een topper. Heel wat gepassioneerde chef-koks kiezen er voor producten uit de zonovergoten Provence en houden op die manier de culinaire tradities van hun streek in stand.

 

©Frédéric Dahm – Empreinte d’Ailleurs

 

Hun knowhow delen ze tijdens kookworkshops in hotel La Mirande (5*), restaurant Cuisine Centr’halles (in de overdekte markt Les Halles) of restaurant La Maison de la Tour, een topadres dat je zeker moet ontdekken.

TableHaute©Mirande

 

Om al die gastronomische weelde echt naar waarde te leren schatten, gaat er niets boven een kennismaking met de producenten en ambachtslui uit de streek, die je voor een heerlijke degustatie welkom heten in Les Halles, de andere markten in het stadscentrum of op hun eigen bedrijf.

 

Reboul©C.Moirenc

 

Avignon is ook de hoofdstad van de Côtes du Rhône. Je ontdekt de kwaliteit van deze appellation en zijn vele wijndomeinen in tal van wijnbars, terrassen en zelfs op een oud binnenschip. Vlak bij het stadscentrum vind je ook het Île de la Barthelasse, het grootste riviereiland van Europa. Je kunt er te voet of met de fiets heen, maar er is ook een gratis overzetboot. Heel wat boerderijen doen hier aan verantwoorde of biologische landbouw en verkopen hun seizoensproducten rechtstreeks aan de klant.

 

 

 

Contact :

Avignon Tourisme

Laureline Lucas – Attachée de Presse

Tel : +33 (0) 4 32 74 36 56

l.lucas@avignon-tourisme.com