Kom kerst vieren in de Galeries Lafayette!

Written by Sylvie Chantal december 1, 2022 0 comment

Geen Kerstmis zonder sprookjes! Kerstmis is als een bundel van honderden oude en nieuwe verhalen, die de verschillende generaties verenigen en een waaier van emoties doen opborrelen.

De expeditie Planeet Kerstboom

De Galeries Lafayette bieden je een unieke totaalervaring voor het hele gezin, waarbij technologie en visuele poëzie worden gecombineerd in een huldebetoon aan het kerstsymbool bij uitstek: de koning van de bossen.

Planète Sapin @RaphaelMetivet

 

Dit jaar zet het warenhuis de kerstboom in de schijnwerpers en nodigde het de schrijfster Claire Castillon uit om een uniek sprookje te bedenken om de jongsten te verwonderen: Planeet Kerstboom.
Het sprookje wordt in beeld gebracht door Florent Chavouet en vertelt het relaas van Nordmann, bewoner van de planeet Elato, die naar de aarde wordt gestuurd om de kerst van de kleine Annie te redden.
Voor deze gelegenheid hebben de Galeries Lafayette een tijdloze plek gecreëerd om het sprookje tot leven te brengen en kleine en grote kinderen een uitzonderlijk moment te schenken. Ontdek de magische avonturen van Nordmann en Annie met reactieve videoprojecties die meegaan met de bewegingen. De ruimte prikkelt alle zintuigen in een visuele en auditieve sfeer, geïnspireerd op het werk van de illustrator en de schrijfster.
Gratis Toegang

Goede reis met het hele gezin!

 

De studio van de Kerstman

Vanaf 3 december verwelkomt de Kerstman groot en klein in het Skatepark van de Galeries Lafayette Paris Haussmann. Maak je mooiste foto op de planeet Elato en keer huiswaarts met de onvergetelijke herinnering aan je ontmoeting met de Kerstman.
Waar vind je de studio van de Kerstman?
In de hoofdwinkel in de koepel op de 5e verdieping, in de afdeling kinderschoenen.
Ontmoet de Kerstman van 11 tot 19 uur
● Weekends van 3/4 en 10/11 december
● Woensdag 7 en 14 december
En alle dagen van zaterdag 17 tot vrijdag 23 december.

@ Voisin Thibaut

 

Grote kerstboom en kerstetalages

Wat zou de kerstmagie zijn zonder een kerstboom? De Galeries Lafayette Paris Haussmann riepen de traditie in 1976 in het leven. Elke winter verwelkomt de koepel plechtig de kerstboom van het jaar, die jong en oud aan het dromen zet.
Daar schittert hij, in het midden van de koepel, in pracht en praal, tot grote vreugde van de voorbijgangers, die hem met kinderlijke verwondering aanschouwen.
Dit jaar komt de grote kerstboom van een andere planeet: Elato! Nordmann, onze kerstboom, zal worden versierd met aardse voorwerpen, die hij daarna zal meenemen naar zijn planeet als herinnering aan zijn bezoek.
Elke 30 minuten doven de lichten om plaats te maken voor een klank- en lichtanimatie waarbij de dennen als bij toverslag tot leven komen.

Vitrines de Noël novembre 2022

 

De levendige etalages van de Boulevard Haussmann, die met de grootste knowhow werden ingericht door de teams van de Galeries Lafayette en het atelier Bournillat, vertolken het epos van Nordmann, een den van de planeet Elato. Volg de aankomst van Nordmann in de Galeries Lafayette aan de hand van de 11 taferelen die zijn avontuur illustreren.
Beleef elke etappe van Nordmanns tocht, van de voorbereidingen in het Salon Sap’tif en het bezoek aan de Sapou-nightclub tot de reis op een magisch schip.
In een kosmische en fantastische wereld dompelen de vitrines klein en groot onder in een magische tijdruimte.
Voor deze editie nemen de Galeries Lafayette deel aan de collectieve inspanning om energie te besparen en tegelijk de kerstsfeer te behouden door de kerstverlichting enkel aan te steken tussen 17 en 23 uur.

 

 

Contact : 

Galeries Lafayette

Mme Sveta Chêne

International Sales Manager 

schene@galerieslafayette.com