Bonifacio: een unieke en heerlijke erfgoedervaring!

Written by Sylvie Chantal mei 2, 2022 0 comment

Fijnproeversverblijf op maat

 

In de lente en de herfst organiseert het Office de Tourisme verblijven van drie dagen om kennis te maken met de lokale specialiteiten en hun gepassioneerde producenten. Drie dagen lang delen zij hun knowhow en topproducten in het hart van La Cité des Falaises. Een unieke en heerlijke erfgoedervaring!

Dag 1: In de voormiddag ontdek je de permacultuurtuin van Charlene en Marc Ceselia. Het echtpaar kweekt eetbare bloemen, vruchten en groenten, die ze verwerken tot chutney, mezze, gearomatiseerde olie en nog veel meer fantastische producten. Op deze plek vol kleur haal je de banden aan met de natuur en vergeet je de tijd. En natuurlijk kun je er de producten proeven die het koppel ontwikkelt in hun laboratorium. Op het einde van de dag keer je terug naar de stad, waar je verwacht wordt in een lokale kruidenierszaak voor nieuwe culinaire ontdekkingen. Je maakt er niet alleen kennis met Corsicaanse charcuterie, kaas en wijn, maar krijgt van de gepassioneerde producenten zelf ook uitleg over de herkomst, tradities en knowhow.

Dag 2: Vandaag start je de dag op de lokale markt in de bovenstad. Door al die heerlijke geuren en smaken krijg je na verloop van tijd ongetwijfeld een hongertje. Wat dacht je dus van een lokale specialiteit of een spuntinu (snack) in het hart van de stad? Na de lunch breng je een bezoek aan een aantal historische monumenten. Vanaf de beroemde Escalier du Roy d’Aragon en het Bastion de l’Étendard geniet je van een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee, de witte kliffen en – bij mooi weer – de kustlijn van Sardinië.

Dag 3: In de late voormiddag breng je een bezoek aan wijndomein Buzzo, een van de drie lokale producenten van Bonifacio. Vincent en zijn familie laten je het domein zien en vertellen vol passie over hun terroir en hun druiven. Ze geven ook toelichting bij de ecologische keuzes die ze hebben gemaakt, met respect voor de seizoenen en de natuur. Afsluiten doe je met een degustatie van enkele topwijnen, die natuurlijk naar meer smaken. Tijd dus om aan te schuiven bij een van de vele restaurantjes in Bonifacio om te genieten van een lekkere lunch. Daarna kun je heerlijk door de gezellige straatjes van de stad kuieren om wat te winkelen.

In de vooravond, tot slot, scheep je in voor een boottocht met Corse Nautic Escape om te genieten van de mooie zonsondergang op zee.

Tot heel binnenkort in Bonifacio!

Reservering: reservation@bonifacio.fr

 

Immersieve workshop: word een avond lang chef-kok

 

Luxehotel en gastronomisch restaurant A Cheda**** heet je van harte welkom.

A Cheda is een gastronomisch hotel-restaurant even buiten Bonifacio dat in de Michelingids vermeld wordt en bekendstaat om zijn verrukkelijke gerechten. Het restaurant kijkt uit over de tuin en de fontein van het hotel en vormt een paradijselijke omgeving voor levensgenieters.

 

 

Chef-kok Lionel Lebrun is lid van de Association Française des Maîtres Restaurateurs.

Hij laat je met veel plezier kennismaken met zijn keuken. Van 19.30 tot 21.00 beleef je het reilen en zeilen achter de coulissen van het restaurant en help je mee om de avond voor te bereiden.

Om 21 uur ben je vervolgens zelf aan de beurt en word je verwend met een degustatiemenu volgens de inspiratie van de chef.

Hoogtepunten van deze immersieve workshop:

Persoonlijk contact met de chef-kok.
Kruiden verzamelen in de moestuin.
Bijdrage aan het succes van de avond.
Degustatiediner achteraf.
Schort met opdruk als souvenir.

(Prijs: € 298 per twee personen voor de immersieve workshop en het degustatiediner, exclusief dranken).

Workshop niet mogelijk tijdens de maanden juli en augustus.

 

Duurzaam toerisme in Bonifacio

 

Het netwerk ‘Produit local’ bestaat uit lokale spelers die de verkoop en consumptie willen bevorderen van producten die in Bonifacio worden gemaakt of verwerkt. Het gaat om een ecologisch verantwoord en collaboratief initiatief.

Wat is de meerwaarde voor je bezoek?

De mogelijkheid om niet-verwerkte (groenten, fruit, bloemen) of verwerkte producten (wijn, kaas, olijfolie, confituur, lokale seizoensspecialiteiten) te kopen uit de korte keten, die de knowhow van Bonifacio aantonen.

Hoe herken je deze producten?

Aan de hand van het Nustrale-logo, dat je terugvindt op de verschillende locaties die deel uitmaken van het ‘Produit local’-netwerk: restaurants, hotels, winkels en markten.

 

 

Wat zijn de pluspunten van het initiatief?

De garantie dat je geïnformeerd wordt door een gepassioneerde professional die actief betrokken is bij het netwerk en al je vragen over de oorsprong en productie van het product kan beantwoorden.

Wie zijn deze professionals?

Producenten: groentetelers, imkers, wijnbouwers, veehouders, kaasmakers, olijftelers …

Hoteliers die een lokaal ontbijt aanbieden of een restaurant hebben waar de nadruk ligt op lokale gerechten.

Restauranthouders die zich ertoe verbinden om de herkomst van hun producten en de bijbehorende labels te vermelden op hun kaart.

 

Contact Bonifacio Tourisme :

Office Municipal de Tourisme de Bonifacio – www.bonifacio.fr

Stéphanie Suby-Lesy : promotion.communication@bonifacio.fr