Ontdek het rijke culturele erfgoed van Bonifacio

Written by Sylvie Chantal mei 2, 2022 0 comment

Bonifacio©MJo Culioli Vichera

 

Bonifacio is sinds 2019 erkend als ‘Ville d’Art et d’Histoire’ en houdt zijn erfgoed levend door het te beschermen, in de kijker te zetten en er zowel de inwoners als de vele bezoekers mee kennis te laten maken. Met de nieuwe erfgoedroute ‘Bonifacio Autrement’ toont de stad op dat vlak een mooi voorbeeld van kennis delen op maat van zowel bestaande als nieuwe bezoekgewoonten. Via infopalen tussen de jachthaven en de bovenstad kun je namelijk terwijl je rondwandelt heel het jaar door bijleren over de geschiedenis van ‘La Cité des Falaises’. Op elke paal staat een korte tekst en een afbeelding om de lokale context te schetsen. Wie dat wil, kan bovendien de QR-code scannen om een filmpje te bekijken, een lied te horen of meer uitleg te krijgen. Die extra informatie is zo beschikbaar en hoef je niet te downloaden op je telefoon. Je ontdekt de route zoals het je uitkomt en maakt zo op originele manier kennis met de stad. De route maakt deel uit van het Bonifacio Héritage-aanbod met hoofdzakelijk gratis nieuwe mogelijkheden op erfgoedvlak voor alle doelgroepen en voor elk seizoen

 

Op 7, 8 en 9 juli 2022 wordt het erfgoed van Bonifacio letterlijk in de schijnwerpers geplaatst tijdens het lichtfestival Festi Lumi. Drie intense dagen lang tooit de stad zich in alle kleuren van de regenboog met lichtspektakels verspreid over heel de citadel. Op die manier kunnen de bezoekers ten volle genieten van de nu eens poëtische en dan weer ludieke gratis projecties, performances en kunstwerken.

Festi Lumi, jeux de lumières et installations artistiques©MJo Culioli Vichera

 

Van juni tot oktober 2022, tot slot, wordt de nadruk op het erfgoed nog versterkt met ‘De Renava’, de eerste biënnale voor hedendaagse kunst. Op een route langs zes iconische locaties in de bovenstad (waarvan sommige voor het eerst de deuren openen voor het publiek) zullen internationaal gerenommeerde kunstenaars (Anish Kapoor, Mao Tao, Nunca …) nieuw werk voorstellen rond het thema ‘nieuwe media’. Door heel de zomer lang elke maand tijdelijke tentoonstellingen te organiseren zal de Biënnale ook de naamsbekendheid vergroten van Corsicaanse kunstenaars. Bovendien zijn er nocturnes waarop je een van de waterreservoirs van de stad kunt ontdekken, de Franse kazerne, het impluvium van de Genuese kazerne of de oude bioscoop van Bonifacio … Een ervaring die je niet mag missen!


Contact :

Office Municipal de Tourisme de Bonifacio – www.bonifacio.fr

Stéphanie Suby-Lesy : promotion.communication@bonifacio.fr