Uitzonderlijke domeinen en wijntoerisme bezoeken in Bonifacio

Written by Sylvie Chantal april 26, 2022 0 comment

Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Bonifacio! De bodem is er perfect voor uitzonderlijke druivenrassen. Drie verschillende wijndomeinen maken dan ook graag gebruik van dat geschenk van Moeder Natuur, waaronder Zuria en Buzzo, die deel uitmaken van het netwerk Nustral.

Eind achttiende eeuw werden op alle kalkhoudende bodems rond Bonifacio druiven geteeld. Door de aanzienlijke productie kon de wijn uitgevoerd worden naar het volledige Middellandse Zeegebied. Omstreeks 1888 dook echter zowel op Corsica als op het vasteland de phylloxera op, een insect dat een ware ravage aanrichtte in de wijngaarden.

Het is pas sinds een tiental jaar dat enkele families (Zuria, Buzzo, Canarelli) hebben besloten om opnieuw druiven te telen. En in tegenstelling tot vroeger, toen de focus op kwantiteit lag, kiezen de producenten vandaag gelukkig resoluut voor kwaliteit.

 

Visite d’un vignoble et dégustation à Sant’ Amanza© Giovanni Santi Laurini

 

Wandelen en wijn proeven: U Chjassu di u vinu op wijndomein Zuria

 

De percelen van wijndomein Zuria bevinden zich op drie locaties (Stintinu, Musella en Spinella), wat wijnen oplevert met de troeven van verschillende terroirs. Het domein is trots op zijn producten en zijn lokale omgeving en biedt daarom vanaf dit jaar ook wijntoerisme-activiteiten aan. Een eerste initiatief op dat vlak is een wandeltocht van ongeveer 8 km langs de verschillende percelen van de wijngaard. Op die manier ontdek je samen met een gids in groepen van maximaal 15 personen de omgeving van Bonifacio, vanaf Maora Plage. En na 2,5 uur vol boeiende anekdotes en uitleg in het prachtige landschap kunnen de deelnemers natuurlijk de Zuria-wijnen proeven in de gloednieuwe wijnkelder.

 

 

Prijs: € 65/persoon -Gratis voor wie jonger is dan 18 jaar.

Elke dinsdag en donderdag vanaf 14 uur, van april tot oktober

Ontdek het Domein Zuria

Contact : Domaine Zuria – Spinella – 20169 Bonifacio, Corse

Tel : +33 6 07 14 31 69

 

Contact Bonifacio Tourisme :

Office Municipal de Tourisme de Bonifacio – www.bonifacio.fr

Stéphanie Suby-Lesy : promotion.communication@bonifacio.fr