De nieuwste aanwinst van Galeries Lafayette Le Gourmet

Written by Sylvie Chantal oktober 12, 2022 0 comment

Gastronomie maakt emoties los. De beleving en momenten van gezellig samenzijn trekt reizigers van over de hele wereld aan: foodies op zoek naar smaakverwennerij, nostalgische zielen die Proustgewijs hun madeleine hopen te scoren en hipsters die zweren bij gewaagde, eigentijdse combinaties.

Bij Le Gourmet van Galeries Lafayette kunnen ze allemaal volop hun hartje ophalen. Het Parijse grootwarenhuis dat sinds jaar en dag inspeelt op de nieuwste trends, brengt op de eerste verdieping maar liefst 1000 m2 uniek culinair genot bijeen in een decor dat de mosterd haalde bij beroemde brasserieën. 

Le Gourmet is opgevat als een immens kooktheater waar zeven toonaangevende chefs de plak zwaaien. Het zijn stuk voor stuk getalenteerde revelaties die elk seizoen opnieuw uitpakken met nieuwe smaken en verrassende combinaties. Le Gourmet geeft onderdak aan zeven restaurants met gedurfde keuzes uit de vegetarische, Aziatische, Latijns-Amerikaanse, Amerikaanse, mediterrane en Franse keuken. Le Bar de La Cave staat in voor de wijnen die, hoe kan het anders, geselecteerd zijn door de allerbeste sommeliers.

 

BAGNARD  by Yoni SAADA

In 2014 opende Yoni Saada, ex-Top Chef 2013, samen met zijn vrouw Alexandra een streetfood-‘kantine’ die Bagnard werd gedoopt. In slechts enkele maanden groeide het concept uit tot dé referentie binnen de mediterrane keuken. Anno 2022 komt een jeugddroom van Yoni Saada uit: hij lanceert zijn culinair concept onder de vleugels van ‘Les Tables du Gourmet’ in de Galeries Lafayette Gourmet. Bagnard is opgevat als een bistro waar plaats is voor 82 gasten. De interieurontwerpers van Notoire tekenden voor de gemoedelijke, uitnodigende sfeer met de nadruk op authenticiteit.

Bagnard @ Lisa Klein Michel

Op het menu: de klassiekers van chef Saada in een nieuw jasje. Voor de ‘pan bagnat’ werkte hij een exclusief recept uit met gegrilde kip in shoarmastijl. Daarnaast serveert hij een nieuwe hummusvariant met praliné, een tartaar van tonijn op smaak gebracht met truffel en harissa, en als nagerecht een ijscoupe met pistachekaramel en oranjebloesem, die jong en oud kan bekoren.

 

YORA by José ARIAS

Yora staat voor een onderdompeling in de Zuid-Amerikaanse keuken. Zet koers naar Peru, dat meer dan eens ‘wereldhoofdstad van de gastronomie’ wordt genoemd, en ontdek de zonovergoten, fusionkeuken van José Arias, chef van het Peruaanse restaurant Villa Mikuna (in het 9e arrondissement van Parijs). Chef Arias put culinaire inspiratie uit het Peruaanse Amazonegebied, van Cuzco tot Madre de Dios. Hij neemt klassiekers zoals ceviche onder handen en maakt er een eigentijdse bowl-versie van. Zijn interpretatie van tiradito, een gerecht op basis van rauwe vis versneden in sashimi, weerspiegelt de smaakharmonie tussen de Latijns-Amerikaanse en Japanse keuken.

Yora @Lisa Klein Michel

Het decor verwijst naar Peruaanse culturen en tradities en baadt in een exotische, etnische sfeer met grafische accenten. Yora telt 60 zitplaatsen en een bar waar de hele dag door kan worden besteld. Op de achtergrond weerklinkt latinomuziek. Het is de place to be om een vitamine- en detoxsapje uit te proberen met onder andere passievrucht, maracuja, granadilla of een chicha morada, de befaamde ‘Incacocktail’.

 

DUCLOT, Le Bar de la Cave

Wijnliefhebbers hebben er een nieuwe hotspot bij! De prestigieuze wijnhandel Duclot opende recent een bar op de eerste verdieping van Galeries Lafayette Le Gourmet. Le Bar de La Cave beschikt over een uitzonderlijk assortiment van 3500 wijnen, champagnes en soorten sterkedrank. Le Bar met zijn 12 zitjes is de blikvanger van La Cave: authentiek en stijlvol met industriële accenten.

Le Bar de la Cave @ Lisa Klein Michel

 

Op de wijnkaart staan de allergrootste bordeauxs, zowel signatuurdomeinen als revelaties, pareltjes uit de Rhônevallei, Bourgogne, Loire, Elzas en Jura, naast een select gezelschap van wereldwijnen. Liefhebbers van whisky, cognac en gin degusteren hier naast de topnamen ook het beste van wat ‘made in France’ te bieden heeft. Le Bar de La Cave organiseert regelmatig proefsessies en masterclasses onder leiding van enthousiaste verkopers-sommeliers en gastwijnbouwers. Een ideale kans om het boeiende wijnuniversum vanop de eerste rij te beleven.

 

 

 

Contact : 

Galeries Lafayette

Mme Sveta Chêne

International Sales Manager 

schene@galerieslafayette.com