Méribel, charmant skioord in het hart van Les 3 Vallées

Written by Sylvie Chantal oktober 12, 2022 0 comment

De kerstvakantie komt eraan, hét perfecte moment om met je gezin of met vrienden naar de bergen te trekken, in een uniek, eigentijds en stijlvol kader.
De natuur is hier ongerept, het skigebied strekt zich weids uit en de après-ski is een begrip … het charmante Méribel heeft het allemaal, middenin Les 3 Vallées. Ruim 80 jaar al stelt dit skioord alles in het werk om jou een unieke belevenis en onvergetelijk verblijf te bezorgen: sfeer, warm welkom, begeleiding, gastronomie, architectuur, evenementen …

Sporters voelen zich thuis in de vele hotels zoals het Alpen Ruitor**** en Hélios ***** waar je op ski’s vertrekt en terugkeert. Ze zijn echte plaatjes met hun intieme inrichting en onvervalste lokale charme. Overdag kun je hier langlaufen of de piste Roc de Fer uitproberen, waar atleten naar beneden suizen op het wereldkampioenschap alpineskiën van 6 tot 19 februari 2023. Lekker dineren doe je in de vele, mythische restaurants in Méribel zoals Le Rastro dat wordt uitgebaat door de familie Lau, telemarkkampioenen.

 

L’ Alpen Ruitor

 

Avonturiers vinden het ideale nest in Le Refuge de la Traye waar ze middenin de natuur logeren, in een haven van rust, ver weg van het bruisende skiresort.
Tijdens de dag kun je met je gezin in het natuurreservaat van Tuéda wandelen. Rond het blauwgetinte meer neem je wilde fauna waar. Ontdek daarna de Explor Games, een concept dat het midden houdt tussen een escapespel en geocaching waarbij je raadsels moet oplossen en valstrikken vermijden om weer vrede naar het dorp te brengen.

 

Refuge de la Traye ©Sylvain Aymoz

 

Levensgenieters genieten van een relaxmoment in de talrijke luxespa’s en van openluchtyoga aan de oevers van het Tuédameer. Je luncht of dineert naar keuze in sterrenrestaurant L’Ekrin waar je aan tafel aanschuift bij chef Laurent Azoulay of in Maya Altitude, een Himalayaans geïnspireerd bergrestaurant waar chef Akrame zijn smaakbelevenissen op tafel brengt.
Luxueus logeren kan in een van de vijfsterrenhotels zoals Le Kaïla***** en Le Coucou***** om een unieke bergvakantie te beleven, omringd door de beste zorgen.

 

Le Maya Altitude

 

Contact :

Office de Tourisme de Méribel

Tel: +33 (0) 4 79 08 60 01

Natallia Doublon –  promotion@meribel.net