Domaine RIBERACH – Ode aan de traagheid

Written by Sylvie Chantal mei 28, 2024 0 comment

©Pholio-Lionel Moogin

 

Domaine Riberach is een landgoed in de regio Occitanie – Zuid-Frankrijk, gelegen in een klein dorpje op 25 minuten van Perpignan. Het landgoed is een levenswerk, stevig geworteld in de omgeving en in harmonie met de mediterrane natuur.

In deze omgeving vol Catalaanse geschiedenis hebben eigenaars en architectenkoppel Karin PÜHRINGER & Luc RICHARD de voormalige Cave Coopérative de BÉLESTA een tweede leven gegeven door er het viersterrendomein RIBERACH te creëren.

 

 

Vroeger vond er de druivenoogst van het dorp plaats, nu herbergt het een wijnkelder, een ecolodge-hotel van hoge kwaliteit met kamers ‘in’ en ‘boven’ de oude gistkuipen, een privéspa en een zwemvijver. Op een steenworp afstand biedt “La Maison du Château” een uitbreiding van het accommodatieaanbod, met vier uitzonderlijke gîtes.

Chef-kok Julien MONTASSIÉ brengt zijn gastronomie naar de verschillende restaurants op Domaine Riberach: Het gastronomische restaurant “La Coopérative” (rode en groene Michelinster), het bistronomische zomerrestaurant “Cargol’21” (grillrestaurant geopend in de zomer) en de streekbistro “Comptoir-Cave”.

 

 

 

Het landgoed biedt ook een reeks toeristische wijnactiviteiten (Wine Safari, Wine Trek etc.) die gekoppeld zijn aan de wijnen die op biologische wijze in de wijnmakerij worden geproduceerd.

Met zijn twee zalen is Domaine Riberach bovendien de ideale locatie voor zakelijke of privé-evenementen, van bruiloften en verjaardagen tot zakenlunches en seminaries. Dompel jezelf onder in een onvergetelijke ervaring waar elk moment in het teken staat van authenticiteit en gezelligheid.

 

Domaine Riberach wordt omringd door wijngaarden en heeft genoeg te bieden voor geschiedenisfanaten, landschapsliefhebbers en levensgenieters die op zoek zijn naar culinaire ervaringen!

 

Ontdek Domaine Riberach in video

 

Contact :  

Domaine RIBERACH

2 route de Caladroy – 66720 Bélesta – France

Tel : +33 (0)4 68 50 30 10

Mail : contact@riberach.com