Ontdek het Château de Chantilly en zijn unieke activiteiten

Written by Sylvie Chantal april 11, 2024 0 comment

©Jérôme Houyvet – Vue Aérienne Domaine de Chantilly

 

Ontdek het kasteel van Chantilly en zijn domein en laat je onderdompelen in de Franse art de vivre. En dit op minder dan 30 minuten met de trein vanuit de Gare du Nord in Parijs! Op het domein wachten je een heleboel originele en unieke activiteiten.

Treed binnen in de privévertrekken van de hertog van Aumale, de grootste verzamelaar van zijn tijd, en bewonder de op een na grootste collectie oude schilderijen na het Louvre.

Het kasteel herbergt het Musée Condé, met een uitzonderlijke collectie oude schilderijen, waaronder meesterwerken van Rafaël, Botticelli, Clouet, Poussin, Watteau, Ingres en Delacroix. In het hart van het kasteel bevindt zich het Cabinet des Livres met 13.000 boeken, waaronder 1.500 manuscripten en 500 incunabelen. Maar bovenal herbergt het landgoed het kostbaarste manuscript ter wereld: Les Très Riches Heures du duc de Berry (15e eeuw).

 

Nieuw voor 2024 – Workshop “A la table des Princes du Château de Chantilly(aan tafel met de prinsen van het Château de Chantilly): ontdek de geschiedenis van de heerlijke maaltijden die in de 17e eeuw in Chantilly werden geserveerd en de gebruiksvoorwerpen en gebruiken die er werden gebezigd tijdens een leuke, anderhalf uur durende workshop. Wist je trouwens dat de beroemde François Vatel maître d’hôtel was in het Château de Chantilly?

 

© Sophie Lloyd

 

Ontdek de grootste stallen van Europa en de betoverende paardenshows.

Deze stallen zijn een waar paleis voor de ongeveer dertig paarden die er verblijven en de zeven amazones die er elke dag werken. In de stallen is ook het Musée Vivant du Cheval gevestigd. Ontdek er het belang van de relatie tussen mens en paard sinds het begin van de beschaving.

Nieuw in 2024: zoals elk jaar voeren de stallen, die als de grootste van Europa worden beschouwd, vier nieuwe magische ruitershows op voor het hele gezin. Een uur entertainment dat verschillende kunsten combineert, gaande van rijkunst van topklasse tot paardensportfantasieën, acrobatie, muziek, theater, circus en nog veel meer.

 

© Jerzy Bukajlo

 

Het domein herbergt ook nog andere activiteiten.

Voor zoetekauwen kan er een workshop crème Chantilly worden geboekt voor groepen en individuen. De Confrérie des Chevaliers Fouetteurs leert je hoe je echte crème Chantilly met de hand maakt. Duur: ongeveer 45 minuten.

 

© Château de Chantilly

 

 

Het Domaine de Chantilly ligt in het hart van een 7.800 hectare groot gebied, in een van de grootste bossen in de omgeving van Parijs.

 

Het park van 115 hectare is uniek door de grote verscheidenheid aan tuinen: de Franse tuin, ontworpen door André Le Nôtre in de 17e eeuw, het Hameau (‘dorpje’), dat Marie-Antoinette inspireerde voor haar eigen Hameau in Versailles, de 18e-eeuwse Engels-Chinese tuin en de 19e-eeuwse Engelse tuin.

Nieuw in 2024: ontdek de geschiedenis van het Château de Chantilly en het park te paard tijdens een anderhalf uur durende rit. Beleef een unieke ervaring, in de voetsporen van de prinsen van Chantilly – die trouwens uitzonderlijke ruiters waren.

Of verken het park eens op een ludieke manier, zoals in een treintje, een golfkarretje of een bootje (ter plaatse te huren).

 

©Henson

 

Contact :

Château de Chantilly

Tel : +33 (0) 3 44 27 31 55

tourisme@chateaudechantilly.fr

Ontdek hier de brochure