Val d’Isère, in het koninkrijk van steenbokken en marmotten

Written by Sylvie Chantal april 10, 2024 0 comment

 

Slapen onder de sterrenhemel van Val d’Isère

We hebben een mooie zomer in perspectief, met veel lekkers, een paar sensaties, een flinke dosis plezier en sport, een beetje ontspanning en een vleugje authenticiteit! Weg van de drukte en in het hart van deze uitzonderlijke natuur kun je je batterijen weer helemaal opladen. Kom meer te weten over het dorp, de inwoners, evenementen, faciliteiten en activiteiten, en verken de omgeving om er even helemaal tussenuit te zijn.

Neem de tijd om het Parc de la Vanoise te ontdekken en overnacht in een berghut of kom er even tot rust met een maaltijd of een drankje. De locatie is perfect voor wat qualitytime met familie of vrienden. Marmotten, gemzen, steenbokken en grote roofvogels zoals de lammergier en de steenarend kunnen hier allemaal worden gespot. ’s Nachts kunnen astrologieliefhebbers op hun gemak naar de sterren kijken, weg van alle lichtvervuiling.

 

Refuge de Prariond

Op een hoogte van 2324 m, aan de voet van de gletsjer Sources de l’Isère, ligt de Refuge de Prariond in een groene vallei met uitzicht op torenhoge kliffen. De plek herbergt een grote rijkdom aan flora en fauna. De berghut is in het voorjaar van 2020 volledig gerenoveerd en verwelkomt nu reizigers in een milieuvriendelijker en gastvrijer gebouw, met een slaapzaal, een bivakruimte, twee panoramische terrassen en een heerlijke keuken op basis van lokale of biologische producten.

 

Refuge de Prariond in de zomer

 

Refuge du Fond des Fours

De berghut Fond des Fours ligt in een groene en minerale omgeving op 2537 m hoogte. Dit is het koninkrijk van gemzen en marmotten.

Het bestaat uit drie hoofdgebouwen rondom een prachtig terras: een slaapzaalchalet met wollen dekens van de spinnerij van Arpin, een refterchalet met eetzaal, bibliotheek en sanitaire voorzieningen en de bewakerschalet. Vlakbij de berghut is een prachtig bivakterrein gelegen.

Er is een kleine menukaart met evenwichtige en stevige gerechten op basis van lokale en biologische producten.

De berghutten worden op duurzame wijze beheerd en helpen het publiek bewust te maken van duurzame ontwikkeling en natuurbehoud.

In het hart van het Parc national de la Vanoise is bivakkeren alleen toegestaan tijdens de zomermaanden, op een speciaal daarvoor bestemd terrein vlakbij de berghutten wanneer er een bewaker is.

 

Refuge du Fond des Fours in de zomer

 

Ferme de l’Arsellaz

Een wandeling van 30 minuten vanaf het einde van de Manchet-vallei brengt je naar de boerderij Arsellaz voor een lunch in de zon of een traditionele avond in een prachtige omgeving.

 

Ontdek de Ferme de l’Arsellaz in video

 

Val Pesto

Een nieuwe thematische route om Val d’Isère te ontdekken via gastronomische ervaringen met culinaire partners.

Val d’Isère is de hele zomer lang het ideale speelterrein voor spannende belevenissen en aparte ervaringen: ontdek het dorp Val d’Isère vanuit de lucht, waag jezelf op de pistes van het Bike Park, beklim rotswanden of steek onze majestueuze gletsjers over. Neem het hele gezin mee naar onze sportparken en geniet van een breed scala aan activiteiten.

Ontdek Val d’Isère in de zomer 

 

Contact :

Val d’Isère Tourisme

Tel : +33 (0) 4 79 06 06 60

Service accueil – info@valdisere.com