Ontdek les Portes de la Champagne

Written by Gisèle Jamin februari 17, 2023 0 comment

Les Portes de la Champagne ligt op slechts 30 minuten van Reims, 1 uur van Parijs en 4 uur van Brussel. 

Champagne maakt deel uit van het DNA van deze fijne bestemming. Toppers hier in het zuiden van het departement Aisne zijn dan ook de Route Touristique du Champagne en Château-Thierry, de geboorteplaats van Jean de La Fontaine.

Château-Thierry is de bakermat van deze feestwijn, die ook vandaag nog altijd synoniem is met goede smaak en traditionele knowhow. In de dorpjes rond de Château-Thierry zijn dan ook een groot aantal champagneproducenten aan de slag. De Route Touristique du Champagne laat je kennismaken met het westen van de vallei van de Marne, waar wijngaarden al eeuwenlang het landschap domineren. Op het groene platteland ontdek je tal van boeiende dorpen, kerken en musea.

 

©champagne_Méteyeretfils

 

Het is echter niet alleen champagne dat de klok slaat. Deze mooie streek telt bijvoorbeeld ook verschillende brouwerijen. Sommige ervan bevinden zich trouwens midden tussen de wijngaarden. De lokale brouwers stellen je trots hun vaak licht hoppige en kruidige bieren voor. De artisanale creaties smaken duidelijk naar meer, maar ‘genieten met mate’ blijft natuurlijk de boodschap. Wie bezoekers eveneens met open armen verwelkomen, zijn de plaatselijke boerderijen. Heel wat landbouwers delen maar wat graag hun knowhow en hun passie voor hun producten.

Dit jaar staat bovendien helemaal in het teken van de gastronomie, en dat is niet toevallig! Les Hauts-de-France is namelijk uitgeroepen tot ‘Europese regio van de gastronomie’ en organiseert daarom een groot aantal evenementen om kennis te maken met al het lekkers dat deze verrassende regio te bieden heeft. De perfecte gelegenheid met andere woorden om de streek te komen verkennen!

 

Vignobles ©MDT

 

Tot slot opent in het voorjaar van 2023 ook de ‘Cité internationale de la langue française’ de deuren. Deze unieke en multidisciplinaire culturele hotspot is bedoeld voor iedereen en organiseert dan ook uiteenlopende activiteiten: tijdelijke tentoonstellingen, voorstellingen, kunstenaarsresidenties enz.

Het Maison du Tourisme Les Portes de la Champagne heeft speciaal hiervoor een route gecreëerd om de beroemdste schrijvers van de streek te leren kennen en ondertussen natuurlijk ook de inwendige mens te verwennen.

 

Reuilly

 

Contact :

Maison du Tourisme Les Portes de la Champagne

contact@lesportesdelachampagne.com

Tel : +33 (0) 3 23 63 51 14